Skip to content

Scrisoare deschisa catre un inalt ierarh romano-catolic, ipocrit nerusinat

Aprilie 3, 2015

In anii anteriori, inca din 2000, eram mereu acuzat ca public documente ale Securitatii care sunt compromitatoare doar in privinta clericilor ortodocsi (sau din alte culte), nu si despre cei catolici. Adevarul este ca nu aveam si nu am avut pana acum acces la asemenea documente importante despre romano-catolici, insa banuiam ca nici ierarhia catolica si nici preotimea catolica nu au ramas neatinse de pata cangrenoasa a colaborarii cu politia politica a regimului comunist.

De aceea, le public abia acum, la doar cateva zile dupa ce am vazut cateva dosare despre colaborarea cu Securitatea a unor preoti catolici si indeosebi a actualului arhiepiscop mitropolit romano-catolic de Bucuresti, dr. Ioan Robu, pe care il denunt ca informator al Securitatii, propagandist ceausist nerusinat in tara si in strainatate si ierarh ipocrit si ii solicit public sa renunte la tronul arhieresc pe care il ocupa de peste 30 de ani inainte de a astepta sa implineasca 75 de ani ca sa se pensioneze si sa se retraga din functia ecleziastica in conformitate cu noile prevederi stabilite de Papa Francisc episcopilor titulari.

Aceasta ar fi “Tovarasul Mitropolit” cea mai simpla si onorabila maniera de a va cere iertare comunitatii catolice si a va curata macar partial de pacatele grave comise prin colaborarea cu criminala dictatura ceausista, dand totodata unicul exemplu demn de urmat pentru toti clericii si laicii catolici (si nu numai) care s-ar afla eventual in situatii similare in sensul colaborarii vinovate cu serviciile secrete comuniste, printre care cativa (de pilda, Pr. Isidor Martinca – sursa “Heinrich”) apar clar mentionati in documentele Securitatii pe care le reproducem in anexe.

Nu pot sa nu amintesc ca I.P.S.S. Ioan Robu, desi este doctor in teologie fundamentala si morala si profesor de morala catolica, intotdeauna a avut o pozitie lasa, evaziva si mincinoasa atunci cand presa sau unii credinciosi romano-catolici au ridicat probleme legate de vinovatia evidenta a unora dintre preotii catolici colaboratori dovediti ai Securitatii (cazurile Vittorio Luigi Blasuti sau Vladimir Peterca – “Preda”), precum si in cazul Patriarhului ortodox roman de trista amintire, Teoctist Arapasu, pe care l-am demascat public inca din septembrie 2000-martie 2001 ca informator securist, terorist antisemit, incendiator de sinagogi si scoli evreiesti in studentie si homosexual agresiv si ipocrit.

Ar fi cazul ca sa va odihniti deja la pensie si sa va menajati mai mult sanatatea (este de notorietate ca sunteti cardiac, suferiti adesea crize de inima si lesinati etc.) stimabile arhiepiscop si mitropolit (si membru de onoare al Academiei Romane, pe deasupra, ca si prietenul dv. decedat, Teoctist), dr. Ioan Robu, lasand conducerea eparhiei si a Conferintei Episcopale Catolice Romane in sarcina unora mai putini patati si infatuati, dv. fiind se pare, daca nu il luam in calcul pe amicul dv., dr. Petru Gherghel, inca episcop catolic de Iasi pana la 28 iunie a.c. cand va implini (slava Domnului!) varsta de pensionare, ultimul ierarh in functie apartinand erei comuniste romanesti.

Rusine sa va fie! Mie mi-e scarba!

Anunțuri
7 comentarii
 1. georgeba@yahoo.com permalink

  Dar tie nu ti-e rusine, nesimtitule, sa vorbesti in halul asta si sa aduci acuzatii neverificate?
  Tie sa-ti fie scirba de propria persoana!

  • Stimabile ba george sau „georgeba”!
   Totul este verificat si confirmat de documente istorice. Cititi, va rog, postarea intitulata: „Documente privind colaborarea cu Securitatea a unor preoti romano-catolici, in frunte cu arhiepiscopul de Bucuresti Ioan Robu, prof. dr. de teologie si morala”.
   Fara scarba,
   Autorul.

 2. Salut, amincit si despre episcopul de Iasi, Petru Gherghel; despre el? In ce tabara se afla? Multumesc!

  • Acesta era si este la fel, dar deja trebuie sa iasa la pensie. Si doar „moldovenismul” il incita sa traga de timp…

   • Bebe permalink

    Am inteles; chiar nu este o surpriza ceea ce spuneti. Totusi, daca despre Ioan Robu si alti preoti catolici exista anumite „materiale de arhiva” (si va multumesc pt acest lucru) care fac lumina in ceea ce priveste modul lor de a se raporta la fostul regim, cat il priveste pe cucernicul Petru Gherghel nu am intalnit nici un astfel de material; nici in ceea ce il priveste pe episcopul de Chisinau, despre care am auzit ca este tot de pe meleagurile noastre (si despre care circula tot felul de istorii cu privire la trecutul sau). Exista, totusi, posibilitatea sa nu fi avut de-a face cu fostul regim? Altfel nu reusesc sa imi explic (si am studiat bine problema, in limita posibilitatilor desigur) de ce nu a aparut nimic prin presa. Va multumesc.

   • Exista, tot la CNSAS, dar inca nu s-au publicat pentru ca probabil nu au ajuns la cine ar vrea se le publice si nu s-a dorit pe de alta parte si pentru ca cei doi ierarhi sunt de mult mai mare interes pentru serviciile actuale (in special, SIE) avand in vedere pozitiile lor si relatiile cu vecinii estici si nord-estici.

 3. Bebe permalink

  Atunci se intelege de ce, dupa retragerea primului ii va urma pe catedra de Iasi cel de-al doilea (cel putin acesta este zvonul care circula prin Moldova, mare pacat ca nu se poate pune capat succesiunii acestor „prieteni” ai sistemului, fost si actual).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: